23 maj 2024
19:00

Vänersborgs IF U

Referat: Vara SK - Vänersborgs IF U

Vara tog på torsdagskvällen emot Vänersborg IF U på Torsvallen. Vilken kväll det blev för damlaget. De går ut med ett go och har en inställning till vinna. Initialt i matchen känns det som Vänersborg är det starkaste laget Vara mött i serien. De har ett tänk i sitt passningsspel men tjejer i Vara är duktiga på att läsa spelet och bryta i tid. Vara spelar fin fotboll rullar boll och är grymt starka bakåt. Det är svårt i Vara att utse någon spelar till matchens lirare då de arbetar som ett lag och hjälper varandra hela tiden.
1-0 kommer efter fint spel, börjar redan i backlinjen där de känns trygga och säkra med varandra. Wilma lägger en fin boll till Alice B som snyggt lägger in den till Lisa G som gör 1-0. Därefter släpper det för Vara och de rullar in bollarna i mål. 2-0 Gör Alice B ass av Lisa G. Därefter har Vara flera fina målchanser bland annat Dagny får på ett par fina skott som målvakten räddar. Även Hanna C trasslar sig förbi som bara hon kan men även dessa bollar räddar målvaken eller går utanför mål.
I minut 37 snubblar mittbacken i Vänersborg på bollen och Lisa G tjuvar bollen och lägger in 3-0. Innan halvlek trasslar sig Hanna åter förbi och lägger in 4-0.
4-0 i halvlek. Några minuter in i andra halvlek lägger Alice B in ett snygg inlägg till Lisa G som gör 5-0.
I minut 53 utgår Julie utgår pga skada efter att snyggt avvärjt ett anfall från Vänersborgs laget och in kommer Sara Y som får göra A- lags debut. Vara tar bollen för Vänersborg i eget straffområde Astrid som ligger kvar vid mittlinjen får en snygg boll och blir ensam med ett par backar i Vänersborg gör en löpning med boll från halva planen och rullar in 6-0. Vara är inte nöjda vilket är en härlig inställning att se hos tjejerna och trampar på i samma tempo, Vara gör 7-0 genom Ella N efter en trasslig situation i straffområdet.
Vara gör endel byten. Ut går Hanna C och in kommer Elsa L, Vera går ut och in kommer Jenny G. Alice B ut och in kommer Elin, Lisa G ut och in Jehona, Ella N ut och Ella L in och ut går Astrid och in kommer Meja A som även hon gör A-lags debut. Vara fortsätter att trampa på och har ett flertal målchanser. Det blir en frustration i Vänersborgslaget som inte får tag på Vara spelarna och åker på ett par gula kort i matchen. Vara sätter i 87 minuten spiken i kistan och sätter 8-0 genom Jehona ass av Ella L. Vilken kanoninställning av Varas tjejer i matchen mot Vänersborg. Matchens lirare går idag Alice B och i Vänersborg IF gick priset till nr 21 Sandra P.

Nu vilar tjejerna en vecka och nästa lördag den 1/6 är det derbymatch borta mot Arentorp/Helås.